Kyckling- och ricottabullar med Panzanella

Varför inte prova att göra Polpette på kyckling och ricotta med en Panzanellasallad till! Saftiga kyckling- och ricottabullar smaksatta med Kycklingfond som ger en djup och fyllig smak som lyfter rätten till nästa nivå! Servera med en fräsch Panzanella – en syrlig och krispig brödsallad som kompletterar perfekt.

Ingredienser

Portioner:

Kycklingbullar:
1,3 kg kycklingfärs
100 g parmesan, finriven
250 g ricotta
1,5 dl ströbröd
2 st citron, finrivet skal
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
5 st vitlöksklyftor, finrivna
2 tsk timjan, torkad
Panzanella:
10 dl vitt bröd, dagsgammalt, tärnat 2x2 cm
10 st tomater, i bitar
2 st gurkor, i bitar
2 st rödlökar, skurna i båtform
3 st paprika, i tärningar
200 g basilika, färsk skuren
1,5 dl olivolja
5 msk rödvinsvinäger

Så här gör du

Kycklingfärsbullar

  1. Blanda alla ingredienser till Kycklingbullarna och låt stå i cirka 10 minuter.
  2. Forma bullar, cirka 40 gram styck, och stek dem i smör tills de är klara igenom.

Panzanella

  1. Förbered brödet – om ditt bröd inte är torrt kan du torka det genom att rosta det i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter, tills de är krispiga men inte bruna.
  2. Blanda grönsakerna och basilikan till salladen i stor skål.
  3. Vispa ihop olivolja, vinäger, salt och peppar till en dressing och slå den över grönsakerna. Låt stå i cirka 10 minuter.
  4. Blanda ner brödet i salladen och låt det bli täckt väl av dressingen.
  5. Låt salladen vila i 30 minuter innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.