50 minuter

Kycklingballotine

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg / 10 st kycklingbröstfiléer
50g rucola
50g spenat
50g citronzest
25g finhackad vitlök
0,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
600g färskost
Salt och svartpeppar

Så här gör du

Lägg rucola, spenat, citron och vitlök i en mixer tillsammans med fond och färskost. Mixa till en grynig röra. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir ca 5 mm tjocka. Lägg dem 2 och 2 på plastfilm. Krydda med salt och peppar. Bred på färskoströran och rulla ihop till en tight rulle. Stick hål på plasten och pressa ut all luft. Rullen skall bli riktigt hård. Täck rullen med ytterligare ett lager plastfilm och försegla ändarna med steksnöre så rullen blir helt tät. Baka rullen i ugn på ånga eller i souse vide bad till kärntemperatur 72°. Låt rullarna vila 30 minuter. Ta sedan bort plasten och torka av ytan. När det är dags att servera så stek ballotinen i smör.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.