Kycklingfärslimpa med orientalisk touch

En upphottad variant av den klassiska köttfärslimpan, lite lättare lite lyxigare men enkel att göra.

Ingredienser

Portioner:

3 dl Mjölk
3 st Ägg
3 tsk Sambal Oelek
2 st Vitlöksklyftor, pressad
40 g Torkad lök, Blå Band
70 g Mango, tärnad
5 msk Eko Kycklingfond, Bong
1 dl Ströbröd
1 dl Mango Chutney
1.5 kg Kycklingfärs

Så här gör du

1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärs, låt stå och svälla i ca 10 min.

2. Blanda ner smeten i kycklingfärsen till en jämn smet. Håll kallt. Provstek en bit och smaka efter tycke.

3. Smöra eller olja bleck, fördela färsen i bleck och gör limpor av den. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila i ca 30 min i värmeskåp innan servering.

Servera med gräddsås och kokt potatis.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.