Kycklinggryta Grekland

Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav.

Ingredienser

Portioner:

1.5 kg Kycklinglårfilé
3 st Vitlöksklyftor
2 st Rödlök
1 st Röd chili
0.5 dl Olja, till stekning
3 msk Rostat paprikapulver
2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
1 msk Timjan, torkad
2 st Citron, saften
800 g Krossade tomater
1 lit Vatten
5 msk Eko Kycklingfond, Bong
400 g Oliver
300 g Salladsost (feta)

Så här gör du

1. Dela på kycklingen i bitar, skiva vitlök, rödlöken och chilin.

2. Fräs kyckling med olja tills den fått färg, tillsätt paprikapulver, chili, vitlök, grönsaksbuljong, lök och timjan. Pressa i saften från citron.

3. Slå på krossad tomat, vatten och eko grönsaksbuljong, låt koka i ca 20 – 30 min. Sista 5 min häll i oliver.

4. Innan servering blanda i osten.

Servera gärna med ris.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.