Kycklingsoppa Thai

En matig soppa fullproppad med smak och lite sting därpå.

Ingredienser

Portioner:

600 g Kyckling, strimlad
50 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
1 msk Röd currypasta
1 st Röd chili, hackad
1 msk Ingefära, riven
1 st Vitlök, klyfta, riven
8 dl Vatten
1 msk Kycklingbuljong pasta, Bong
8 dl Valio laktosfri Vispgrädde
2 dl Valio laktosfri Smetana
2 st Lime, skal o juice
500 g Wokgrönsaker
3 msk Kycklingfond, Bong
Hackad koriander eller persilja

Så här gör du

Bryn kycklingen i smör, tillsätt currypasta, chili, ingefära, vitlök, vatten och kycklingbuljong. Låt koka på svag värme i ca 10 min.

Häll i grädde, smetana, limejuice och rivet skal. Tillsätt wokgrönsaker och låt koka upp. Smaka av med kycklingfond och eventuellt salt och peppar.

Garnera med eller vänd i hackad koriander eller persilja.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.