Portioner:
Smält smöret, pudra på mjölet och låt redningen fräsa några minuter tills den blivit gyllenbrun. Tillsätt fonden lite i taget under omrörning tills det blivit en klumpfri sås. Slå i mjölk och grädde och låt det koka sakta i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Såsen kan göras på många sätt, för rundare och lite fetare smak använd endast grädde. Såsen kan avslutas med ett par äggulor för en extra krämig konsistens
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.