Lammstek med rotfruktsmos

Ingredienser

Portioner:

1.5 kg Lammstek
5 krm Timjan
3 klyftor Vitlök, pressad
Salt & peppar
SÅS
1 st Lök, hackad
1 st Vitlöksklyfta, hackad
1 dl Russin
100 g Aprikoser, torkade
2 msk Farinsocker
4 msk Bong Touch of taste Kantarellfond
4 msk Balsamvinäger
8 dl Vatten
ROTFRUKTSMOS
1.5 kg Potatis, skalad i bitar
100 g Rotselleri, skalad i bitar
500 g Palsternacka, skalad i bitar
25 g Smör
2.5 dl Mjölk

Så här gör du

1. Torka av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Krydda runt om med timjan, vitlök, salt och peppar. Använd köttermometer. Stek köttet i ugnen ca 1 ½–2 tim i 150°, till en innertemperatur på ca 65–70°. Ta ut köttet och låt det vila i folie.

2. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt russin, aprikoser, farinsocker, kantarellfond, balsamvinäger och vatten. Reducera till ca 3 dl återstår. Sila av lök och frukt (alt. låt bitarna vara kvar). Häll skyn i en kastrull och red av. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

3. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten. Pressa rotsakerna i potatispress. Värm mjölk och smör, rör ner i blandningen och vispa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

4. Skär köttet i tunna skivor. Servera med sås, rotfruktsmos och gärna haricots verts till.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.