Långbakad rotselleri – Brynt kantarellsmör – Mjuk polenta

Långbaket ger rotsellerin en fin mjällhet och söt smak – passar fint ihop med den brynta nötigheten i smöret

Ingredienser

Portioner:

200 g Blandade betor, syrade
5 st Rotselleri, hela och små
2 l Vatten
0.5 dl Ekologisk grönsaksfond, Bong
4.5 dl Polenta
200 g Peccorino (gärna tryffelpeccorino)
300 g Smör
3 msk Kantarellfond, Bong
1 msk Kikkoman soja
50 g Salvia, färsk

Så här gör du

Gör rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten. Lägg på bleck. Ugnsbaka i ca 2-2 ½ timmar, tills mjuk rakt igenom, på 175°. Använd stektermometer – vid 85° är den klar. Koka upp vatten och grönsaksfond. Tillsätt polentagrynen. Låt sjuda ca 7-8 min. Riv ner osten, låt smälta ut. Smaka av med salt och ev. tryffelolja (om ej tryffelpeccorino). Bryn smöret i en tjockbottnad panna tills gyllenbrun. Häll av det klarade brynta smöret i en ny kastrull. Håll varmt och häll i kantarellfond, smaka av med soja. Dela rotsellerin på mitten och ös med det brynta kantarellsmöret. Klicka på polenta, lägg på betor och klipp över salvia.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.