Larb Moo

Larb härstammar från nordöstra Thailand. Skeda upp den heta och smakfulla röran i späda salladsblad och ät med händerna.

Ingredienser

Portioner:

4 msk Rapsolja
3 dl Schalottenlök, tunt skivad
3 msk Ingefära, riven
3 msk Chili-flakes
5 msk Vitlök, finhackad
1.5 kg Fläskkött, hackat alternativt färs
3 msk Fisksås
3 msk Lime, pressad
3 msk Socker
3 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
1 dl Hackade örter, t ex mynta, koriander och persilja
20 st Salladsblad, typ roman
1 dl Jordnötter eller solrosfrön, krossade

Så här gör du

Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, ingefära, chili och vitlök några sekunder. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme. Smaksätt med fisksås, lime, socker och fond. Tillsätt 1 dl vatten, låt det koka in så att nästan all vätska har försvunnit.
Vänd ner örterna. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.