Lins-otto

Härligt röd men ändå grön

Ingredienser

Portioner:

1 dl Kallpressad rapsolja
2 dl Finhackad gul lök
1 l Röda linser
4 dl Hackade råa rödbetor
5 dl Vitt vin
2 l Vatten
5 msk Ekologisk Grönsaksbuljong, Bong
3 dl Finriven peccorino
2 dl Riven chevré (grovriv när den är riktigt kall)

Så här gör du

Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken mjuk. Rör ner linser och de hackade rödbetorna, låt dem fräsa med en kort stund. Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong lite åt gången, låt det koka på försiktig värme. Tillsätt peccorino och chevré, rör om tills lins-otton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips
Om Du har tillgång till en råsaftcentrifug byt ut 1 dl av vattnet mot råsaft från rödbetor.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.