Mac´n Cheese

Ingredienser

Portioner:

1 kg pasta, makaroner gärna armbågs makaroner
240 g smör, osaltat
140 g vetemjöl
2 liter mjölk, 3%
900 g ost, cheddar mellanlagrad riven
450 g Gruyère, riven
3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
1,5 tsk paprikapulver
120 g panko ströbröd
salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Sätt igång pasta vatten i en stor kastrull eller gryta.
  2. Smält smör i en gryta, häll i mjölet och rör ut det så att inga klumpar finns kvar. Låt mjölet rostas på svag värme i ett par minuter utan att ta färg.
  3. Koka pastan enligt anvisning.
  4. Häll i mjölken i redningen lite i taget och vispa ut efter varje gång så att inga klumpar bildas. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
  5. Häll av pastan och spola den så att kokningen avslutas.
  6. Blanda i 2/3 av den rivna osten i såsen tillsammans med paprikapulver.
  7. Blanda samman såsen och pastan. Håll upp i en lagom stor form.
  8. Toppa formen med resterande av den rivna osten och panko.
  9. Gratinera i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.