Majssoppa med sting

En härligt gul soppa med lite rostad karaktär och hetta i slutet.

Ingredienser

Portioner:

2 kg Majskorn
120 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
6 msk Bong Eko Grönsaksbuljong
2 msk Bong Eko Grönsaksfond
4 l Vatten
6 dl Valio laktosfri Vispgrädde
20 g Sambal Oelek
40 g Örter, hackade

Så här gör du

Fräs majs i smör. Tillsätt buljong, fond och häll på vatten, grädde och sambal oelek. Låt koka på svag värme ca 10 min.

Servera soppa som den är eller mixa den. Tillsätt passande hackad ört och smaksatta popcorn innan servering.

Tips! Tillsätt kryddig korv för ett matigare alternativ.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.