Portioner:
1. Rosta 100 g mandel i en torr stekpanna. Låt svalna. Mixa mandel, hummerfond och olivolja med en stavmixer. Bred mandelröran på hälften av filéerna. Rulla ihop och lägg i bleck. Salta och peppra. Täck med folie. Tillaga ca 25 min i 175°.
2. Fritera 100 g mandel. Ta upp och låt mandeln rinna av på papper.
3. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över ½ dl olja. Lägg på timjankvistar och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen tills morötterna mjuknat och fått fin färg, ca 30 min. Sänk ugnsvärmen till 125°.
4. Ta undan några morotsbitar till garnering, mixa resten i matberedare tillsammans med grönsaksfond och vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Bryn bacon och tillsätt svampen. Tillsätt zucchini och smör och fräs ytterligare några minuter, smaka av med kantarellfond, salt och peppar.
6. Fördela morotspurén på tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Garnera med de sparade morotsbitarna, friterad mandel och svamp.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.