Mocka Tiramisu

En av favoriterna i det svenska dessertköket är tiramisu – en italiensk specialitet som består av kaffe, kex och mascarponesmet. Kul fakta är att tirami su betyder dra upp mig eller pigga upp mig, något denna sötsak sannerligen gör. I vår variant av tiramisu har vi använt IsoMitta Mockamousse.

Ingredienser

Portioner:

Mockamousse:
120 g IsoMitta Mockamousse
200 g laktosfri mjölk 3%
250 g mascarpone
Övriga ingredienser:
20 st Savoiardikex
15 g kakaopulver
150 g bryggkaffe
50 g gräddlikör
30 g socker

Så här gör du

  1. Brygg kaffe och blanda med socker och gräddlikör. Låt svalna.
  2. Mät upp Mockamoussepulver och laktosfri mjölk. Vispa Moussen med elvisp eller i en köksassistent i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt mascarpone och vispa ut till en jämn smet.
  4. Doppa hälften av savoiardikexen i det smaksatta kaffet – de ska inte dränkas i kaffet utan bara doppas snabbt.
  5. Placera de kaffedoppade kexen i botten på en form, till exempel ½ gastrobleck.
  6. Bred ut häften av moussen över kexen. Gör ytterligare ett lager av doppade kex och toppa med resterande mousse. Täck med plastfilm. Ställ in i kyl och låt stå minst 4 timmar innan servering.
  7. Pudra kakaopulver över kakan innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.