Nasi goreng med svamp

Vi har gjort vår Nasi Goreng vegetarisk med massor av svampsmak och fräscha toner.

Ingredienser

Portioner:

5 dl Jasminris
4 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
1 kg Svamp, t ex champinjon, ostronskivling och shiitake
3 msk Olja
2 st Lök, gul
800 g Salladskål
6 st Salladslök
400 g Bladspenat
2 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
2 msk Bong Schalottenlöksfond
5 msk Japansk soja, Mrs. Cheng´s
5 msk Sweet chilisås
1 dl Koriander eller bredbladig persilja
10 st Ägg, stekta

Så här gör du

Koka riset enligt anvisning men addera fonden i kokvattnet. Ansa och dela svampen. Stek svampen i några minuter i olja på hög värme i en stor wokpanna. Skala och hacka löken samt strimla salladskålen och salladslöken. Skölj och låt spenatbladen rinna av. Stek tillsammans med svampen i några minuter. Tillsätt ris, fond, soja, chilisås och spenat.

Låt allt bli varmt och servera rykande varmt med ett stekt ägg och plockade örter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.