Okonomiyaki

Ingredienser

Portioner:

8 kg vitkål, riven
1,5 kg purjolök, strimlad
6 liter standardmjölk
4250 g vetemjöl
20 st ägg
550 g Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
4 kg bacon i skivor
Svartpeppar
Salt

Så här gör du

Gör så här:

  1. Blanda samman mjölk, vetemjöl och ägg till en jämn smet.
  2. Låt smeten vila i kyl i 1 timme.
  3. Riv vitkål och strimla purjolök.
  4. När äggsmeten vilat blandas denna med fond, vitkål och purjolök.
  5. Smörj 4 stycken gastrobleck och fördela smeten jämnt i dessa.
  6. Fördela baconskivorna jämt över vitkålssmeten.
  7. Baka av i ugn på kombivärme 160 grader i ca. 10 minuter. Byta sedan till varmluft 150 grader i 15 minuter.

Servera tillsammans med okonomiyakisås.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.