60 minuter

Oxfilé med betor, kål och rödvinssås

Ingredienser

Portioner:

2400 g oxfilé i bit
½ dl olja
3 msk smör
800 g brysselkål
Lagerblad och timjanskvistar

Så här gör du

Bryn köttet i oljan i en het stekpanna. Lägg i smör, lagerblad och timjan. Vänd runt och ös köttet med fettet. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Efterstek i ugn, 150° i ca 10 minuter tills önskad stekningsgrad. (57° för medium.)

Ansa och dela kålen på mitten. Råstek den i några matskedar smör i ca 5 minuter. Kålen skall vara genomstekt men fortfarande spänstig.

Skiva köttet och servera det tillsammans med betpure, kål och rödvinsås.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.