Oxgryta med Chorizo

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg högrev, tärnat 3x3 cm
5 st Chorizo (stark), skivad
3/4 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
1 kg tomat, krossad
1 kg röd lök, klyftor
3 st lagerblad
100 g röd chili, hackad
2 dl oliver, gröna med pimentos
1 dl bladpersilja, finhackad
margarin till stekning
Salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta med smör och olja. Salta och peppra.
  2. Tillsätt chorizo, lök och paprika och låt fräsa med i ett par minuter.
  3. Häll i krossad tomat och lagerblad i grytan. Fyll på med vatten till det täcker köttet.
  4. Koka upp och skumma av.
  5. Häll i kalvfond.
  6. Koka på svag värme i ca 1,5 timme eller tills köttet är mjukt.
  7. Grovhacka oliverna. Tillsätt och oliver, chili och persilja i grytan och rör om.
  8. Låt koka i ett par minuter.
  9. Tillsätt salt vid behov.

Servera gärna grytan med pressad potatis.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.