Pad Pak Boong

Pad Pak Boong är en fräsch och nyttig rätt bestående av vattenspenat i symbios med massor av smaker. För att balansera upp dessa har vi dels i Mrs Cheng’s Japansk Soja som har en harmonisk sälta. Dels droppar vi i Touch of Taste Brynt Lökfond som tillför en förnimmelse av rostad lök.

Ingredienser

Portioner:

3 kg "morning glory" vattenspenat
5 st vitlöksklyftor
5 st röd chili
0,5 dl fermenterad sojabönspasta
1 dl ostronsås
0,5 dl Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
0,5 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
0,25 dl fisksås
0,25 dl socker
0,25 dl pressad lime
0,5 dl olja
Vitpeppar
Jasminris till servering

Så här gör du

  1. Skölj och dela vattenspenaten i 3 delar.
  2. Lägg chili och vitlök i en mortel och krossa dem. Vill du ha en mildare rätt så ta bort frö och fröfäste från chilin.
  3. Lägg spenat, chili- och vitlöksblandningen samt alla smaksättare i en bunke.
  4. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och woka sedan allt på hög värme i cirka 1 minut.
  5. Tillsätt några matskedar vatten mot slutet så att inte såsen blir för tjock och bränns vid.
  6. Smaka av med vitpeppar, fisksås, socker och lime.
  7. Servera rätten tillsammans med jasminris och extra soja.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.