Panerad oxbringa med ljummen sallad

Skånsk senap, närodlade rotfrukter och ett Kajsa Warg-inspirerat recept borgar för rena nordiska smaker. Lite kalvfond i den kalla såsen gör underverk för smaken. Så enkelt, så gott!

Ingredienser

Portioner:

1.2 kg Färdigkokt rimmad oxbringa
5 msk Senap grovkornig
2 msk Bong Touch of taste Ljus Kalvfond
6 st Ägg
4 dl Mjöl
4 dl Ströbröd
300 g Smör
ROSTADE ROTFRUKTER
400 g Rödbetor
400 g Morötter, klyftor
400 g Gula morötter
300 g Sockerärtor
2 dl Pumpakärnor, rostade
0.5 dl Rapsolja
300 g Smör
100 g Ruccola
Flingsalt & peppar
TILLBEHÖR
5 dl Crème fraiche
3 msk Ljus Kalvfond, Bong
3 msk Honung
Salt & peppar

Så här gör du

1. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Blanda senapen, kalvfond och ägg. Panera oxbringan först i mjöl, därefter i senapsblandningen och avsluta i ströbröd. Stek den panerade bringan i smör och kör den sen ca 5 min i ugnen, 175°.

2. Koka och skala rödbetor. Skär i klyftor. Lägg morötter och rödbetor i bleck, häll på olja och krydda med flingsalt, peppar och rosta i ugn ca 200° i ca 30–40 min. Blanda i sockerärtorna när det är ca 5 minuter kvar av tiden.

3. Före servering blanda de rostade rotfrukterna med ruccola och rostade pumpakärnorna.

4. Servera rätten med crème fraiche smaksatt med ljus kalvfond, honung, salt och peppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.