Pizza Rosso

Less is more – enkel men naggande god

Ingredienser

Portioner:

PIZZADEG
1 kg Vetemjöl special, ekologiskt
25 g Jäst, färsk
2 msk Olivolja, mild
5 dl Vatten
Salt
SCHALOTTENLÖKSINKOKTA TOMATER
2 st Rödlök
2 msk Olivolja
2 msk Socker
3 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong
1 msk Balsamvinäger
15 st Cocktailtomater
800 g Chevré

Så här gör du

Degen

Blanda jäst, olja, och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 5 dl, lite i taget, till en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt. Spara resterande mjöl till utbakning. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Dela degen i 10 bitar, baka ut på mjölat bakbord. Lägg på topping. Grädda i ugn, 220° i ca 10 min.

Schalottenlöksinkokta tomater

Skala och skiva löken, fräs i olja tills den blivit mjuk, ska ej få färg. Tillsätt socker, schalottenlökfond och balsamvinäger låt sjuda ca 5 min innan du har i cocktailtomaterna, sjud ytterligare i ca 5 min. Lägg detta på pizzadegen med skivad chevré. Baka i ugn. Garnera med färsk basilika.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.