Polpette – Kalvköttbullar med saffran och kronärtskockspuré

Riktigt saftiga Polpette på kalvfärs är en riktig italiensk favorit med smak från basilika, soja och Brun Kalvfond. Servera dem med en krämig kronärtskockspuré, smaksatt med Brynt Lökfond, smör, vitlök och parmesan – en perfekt balans av umami, sälta och fyllighet.

Ingredienser

Portioner:

Kalvfärsbullar:
1,5 kg kalvfärs
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 st lökar, finhackade
1,5 msk farinsocker
2 msk Bong Touch of Taste Brun Kalvfond
1 dl färsk basilika, hackad
4 msk Mrs Cheng´s Mushroom Soy
Kronärtskockspuré:
10 st kronärtskockshjärtan i olja
3 msk smör
5 st vitlöksklyftor
800 g vita bönor, kokta
2,5 dl parmesan, riven
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
0,5 g saffran
Pressad citron

Så här gör du

Kalvköttbullar

  1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i cirka 10 minuter.
  2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Forma runda köttbullar, cirka 40 g styck och stek gyllenbruna i smör.

Kronärtskockspuré

  1. Låt kronärtskockorna rinna av.
  2. Smält smöret och bryn vitlöksklyftorna lätt.
  3. Mixa kronärtskocksbottnarna med smöret, vitlök, bönorna och saffran.
  4. Vänd i parmesanosten och smaka av med citronsaft, fond, salt och peppar.
  5. Arrangera puré och kalvbullar på tallrik och garnera med örter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.