Pumpasoppa

Krämig och fyllig soppa med söt/stark smak.

Ingredienser

Portioner:

1 kg Pumpa, butternut
2 st Gul lök, hackad
2 st Vitlök, klyfta, hackad
100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
2 msk Schalottenlökfond, Bong
2 tsk Röd chili, finhackad
2.5 l Vatten
4 dl Valio laktosfri Smetana/Vispgrädde
1 msk Citron, saft
100 g Pumpafrö

Så här gör du

Skala och skär pumpan i tärningar. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt pumpa, buljong, fond, chili och vatten. Koka pumpan helt mjuk på svag värme i ca 10-15 min.

Mixa soppan och vänd ner smetana eller grädde. Smaksätt med citron, salt & peppar. Toppa med pumpafrö innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.