Quorngryta med purjolök och äpple

En smak av hösten i denna mustiga vegetariska rätt.

Ingredienser

Portioner:

1 kg Quorn, strimlad
50 g Smör
200 g Purjolök, strimlad
250 g Äppelklyftor
3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
3 msk Eko Grönsaksfond, Bong
5 dl Vatten
5 dl Matlagningsgrädde
2 msk Fransk senap
4 msk Gräslök, finhackad
Salt & peppar
Majsstärkelse

Så här gör du

1. Bryn quorn i smöret tillsammans med purjolöken.

2. Tillsätt äppelklyftor, buljong, fond, vatten och grädde, låt koka upp och låt sjuda i ca 10 min.

3. Smaksätt med fransk senap, peppar (eventuellt salt) och red av till önskad konsistens.

Avsluta med att tillsätta gräslök. Servera gärna med matvete till.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.