Ratatouille med paprika och zucchini

Ingredienser

Portioner:

2 st scharlottenlök
2 st rödlök
8 st vitlöksklyftor
800g aubergine
800g grön zucchini
2 st röda paprikor
1 st gul paprika
1 dl olivolja
45 ml tomatpuré
30 ml Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
4 dl vitt torrt vin
1 kg krossade tomater av god kvalitet
Timjanskvistar och lagerblad
Salt och svartpeppar

Så här gör du

Skala, ansa, kärna ur och skölj grönsakerna. Strimla rödlök, lök och vitlök. Skär resten av grönsakerna i 1,5×1,5 cm bitar. Fräs lök och vitlök sakta i oljan ca 10 minuter. Tillsätt resterande grönsaker och stek ytterligare 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs den någon minut. Slå i fond, vin och krossade tomater och lägg i kryddor. Slå upp på bleck och baka i ugn, 200 grader i ca 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och fond.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.