Red Poké Bowl

Från början Hawaiiansk streetfood men här med en asiatisk twist och smaksättning.

Ingredienser

Portioner:

1 l Sushiris, tillagat enligt instruktionerna på förpackningen
5 msk Risvinäger
5 msk Socker
1 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
500 g Lax
10 små Grillspett
10 st Salladslökar, tunt skivade
1 l Rödlök, strimlad
5 msk Lime, pressad
5 msk Honung, flytande
2 st Gurka
1 dl Sushi Gari, inlagd ingefära

Så här gör du

Värm försiktigt upp risvinäger, socker och fond till sockret löst sig. Smaksätt det kokta riset med blandningen och låt det svalna till rumstemperatur.

Dela laxen i 4 bitar och trä upp dem på grillspett. Smaksätt med salt och peppar och grilla dem på hög värme.

Marinera löken i lime och honung. Efter 10 minuter är den klar att använda.

Skär gurkan i tunna strimlor.

Vispa samman majonnäs, fond och siracha och smaka av.

Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med fisk, grönsaker och tillbehör, avsluta med att ringla över Sriracha mayo(se receptbank).

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.