Ris-Otto

Less is more – risotto i klassisk tappning

Ingredienser

Portioner:

3 st Schalottenlökar, finhackade
4 st Vitlöksklyftor, finhackade
5 msk Olivolja, mild
750 g Risotto-ris, gärna Carnaroli
5 dl Vitt vin, torrt
2 l Vatten
1 dl Grönsaksbuljong, Bong
5 msk Smör
200 g Parmesan, riven
Salt och peppar

Så här gör du

Fräs lök och vitlök sakta i olivoljan. Tillsätt riset och fräs grynen i 2 minuter. Tillsätt det vita vinet och låt vätskan sakta koka in, rör regelbundet i grytan.

Värm vatten och buljongpulver. Späd hela tiden med buljongen under omrörning. Ju mer du rör desto krämigare risotto. Avsluta med att tillsätta parmesan, smör och smaka av med salt och peppar.

Servera på varma tallrikar, garnera med till exempel basilikablad och hyvlad Parmesan.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.