Risotto

Ingredienser

Portioner:

4 dl finhackad schalottenlök
1 dl rapsolja
8 dl risottoris
4 dl vitt vin
3 liter vatten
½ dl Bong Touch of Taste Hummerfond
4 dl finriven parmesanost

Så här gör du

Koka upp vattnet tillsammans med fonden, håll den varm. Fräs löken i oljan på försiktig värma i några minuter. Rör i riset och fräs ytterligare några minuter. Slå i vinet och låt det koka in i riset. Späd med buljongen, lite i taget. Rör om ofta och låt det koka tills riset är genomkokt. Rör i parmesanost och smaka av med salt, peppar och fond.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.