Rödsvinssås

Djup, fyllig och elegant – rödvinssåsen lyfter allt från oxfilé och ankbröst till vegetariska alterantiv som grillad portabello. Perfekt för både finmiddag och storkok!

Ingredienser

Portioner:

1 st schalottenlök, hackad
2 dl rotfrukter, hackade
1 msk smör
2 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
1 msk farinsocker
Maizena
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Bryn lök och rotfrukter i smör
  2. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker och låt det koka försiktigt i 20 minuter
  3. Red av såsen till önskad tjocklek med Maizena utrört i lite vatten
  4. Smaka av såsen med fond, salt, peppar vinäger och farinsocker

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.