30 minuter

Rödvinssåsen

Ingredienser

Portioner:

2 dl schalottenlök, hackad
4 dl rotfrukter, hackade, t ex selleri, motor och palsternacka
50 g smör
75 cl vin, rött
4 dl vatten
½ dl rödvinsvinäger
1 dl Bong Touch of Taste Oxfond
½ dl Mrs Cheng's Japansk soja
50 g farinsocker
Maizena

Så här gör du

Börja med såsen. Bryn lök och rotfrukter tills det fått fin färg i smöret. Slå i vin, vatten, vinäger, fond, soja och farinsocker, låt det koka försiktigt i 30 minuter. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Smaka av såsen med fond, salt, peppar vinäger och farinsocker. Sila såsen genom finmaskig sil.

Gör sedan purén, läs mer.

Bryn köttet, läs mer.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.