Rostad kycklingfilé med citron & örtsky

Huvudpersonen i denna rätt är den vackert klorofyllstinna såsen med massor av örtiga smaker som fått en uppiggande knuff av citron. Välj gärna kyckling med skinn, det blir saftigare så!

Ingredienser

Portioner:

800 g Kycklingfilé
Salt & peppar
Smör
UGNSROSTADE ROTFRUKTER
400 g Morötter, klyftor
400 g Palsternacka, klyftor
400 g Potatis med skal, klyftor
400 g Lök, klyftor
1 dl Olja
Örter
ÖRTSKY
140 g Persilja, grovhackad
40 g Dragon, grovhackad
5 msk Kycklingfond, Bong
9 dl Vatten
2 st Vitlöksklyftor
1 st Citron, saft och zest

Så här gör du

1. Salta och peppra kycklingen. Bryn filéerna i smör ett par minuter på var sida. Hit kan det förberedas. Efterstek i ugnen på 175° till en innertemperatur på 70° precis före servering. Täck med folie och låt vila ca 5 min.

2. Lägg potatis och rotfrukter i bleck. Smaksätt med salt, peppar och gärna örter. Häll på olja och blanda runt, rosta i ugnen på 200°.

3. Mixa örterna till en massa tillsammans med lite kycklingfond. Reducera vatten, fond, vitlök och 2 msk citronsaft tills ¾ återstår. Låt svalna något. Späd örtmassan med buljongen i en tunn stråle under gång. Salta och värm före servering. Undvik kokning för färgens skull.

4. Vid servering riv över citronzest.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.