Salmorejo – Hackat ägg – Friterad persilja

Andalusiens stolthet – toppa med en olivolja av god kvalitet

Ingredienser

Portioner:

1 kg Tomater, mogna
5 msk Olivolja
3 msk Vinäger, t ex sherryvinäger
3 msk Grönsaksfond, Bong ToT
3 st Vitlöksklyftor
1 nypa Flingsalt
200 g Lantbröd, dygnsgammalt
4 st Ägg, hårdkokta, hackade
10 bitar Friterad persilja

Så här gör du

Grovhacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, fond, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet utan kanter bit för bit och mixa emellan. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare. När det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera.

Slå upp i skålar eller glas, ringla på lite olivolja. Avsluta med hackat ägg och persilja.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.