Sandefjordsås

Sandefjordsås är en norsk smörsås som består av lika delar vispgrädde, crème fraiche och smör som sedan smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsens krämiga och milda konsistens gör att den passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter.

Ingredienser

Portioner:

4 dl vispgrädde
4 dl crème fraiche
300 g smör, i tärningar
25 g gräslök, finhackad
25 g dill, finhackad
1 st citron, rivet skal + 1 tsk citronsaft
ca 30-50 g rom, efter smak
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond MSC
Salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Ta bort kastrullen från plattan och ha i Touch of Taste Fiskfond.
  2. Mixa ner smöret med stavmixer (det går att vispa ner också).
  3. Rör ner dill, gräslök och citronzest. Tillsätt rom efter smak.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.