Smakrik korvgryta

Precis lagom stark gryta med hetta från curry och chili, som möts upp av söta äpplen och len crème fraîche. Toppa med kalvfond på slutet och få en ännu djupare och mustigare smak.

Ingredienser

Portioner:

650 g Falukorv
150 g Chorizo, skivad (eller annan stark korv)
150 g Gul lök, hackad
50 g Purjolök, skivad
50 g Äpple, klyftor
70 g Smör
1 tsk Curry
50 g Vetemjöl
7 dl Mjölk
0.2 dl Brun Kalvfond, Bong
30 g Tomatpuré
300 g Creme Fraiche
Salt & peppar

Så här gör du

1. Bryn korv i ugn, 180° i 20 min.

2. Fräs lök och äpple i smör tillsammans med curry. Tillsätt mjölet och späd med mjölk.

3. Smaka av med brun kalvfond, tomatpuré, salt och peppar. Blanda ner crème fraîche och korv. Koka upp.

4. Toppa gärna med lite finstrimlad purjolök. Servera med pasta eller ris.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.