Solig kycklingsoppa

Alla älskar thailändska smaker! Det är lätt att förstå när doften av ingefära, vitlök, röd curry, kokos och lime sprider sig i ditt kök. Servera gärna med färsk koriander som tillbehör.

Ingredienser

Portioner:

5 st Kycklingfilé
0.5 st Röd chili, finhackad
1.5 msk Ingefära, riven
1 kg Wokgrönsaker
15 g Vitlök, pressad
15 g Röd currypasta
8 dl Vatten
0.2 dl Kycklingfond, Bong
1 l Kokosmjölk
2 st Lime
Salt & peppar
Koriander, hackad

Så här gör du

1. Strimla och bryn kycklingen i olja eller ugn. Tillsätt wokgrönsaker, currypasta, finhackad chili, ingefära, vitlök, vatten och kycklingfond. Låt koka i ca 10 min.

2. Häll på kokosmjölk och pressad lime, riv gärna skal från lime och blanda i. Låt soppan koka upp. Toppa soppan med färsk koriander.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.