Sötpotatis-enchiladas

En vegetarisk variant på den högt uppskattade mexikanska rätten. Full av smak och näring.

Ingredienser

Portioner:

5 st Sötpotatis
2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
500 g Majskorn, frysta
800 g Bönor, svarta
2 tsk Chilipulver
2 tsk Paprikapulver
2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
1 msk Schalottenlökfond, Bong
200 g Spenat, fryst
1 st Paprika, hackad
2 dl Valio laktosfri Cottage Cheese
1 dl Valio laktosfri Ostcreme
10 st Tortillabröd
200 g Valio Emmentaler, riven

Så här gör du

Skala och skär sötpotatis i mindre bitar, koka den al dente i vatten med buljong, sila av och mosa lätt. Rosta majsen i ugn på 175° i ca 10 min. Häll av sköljda bönor och lägg i bunke, tillsätt majsen, potatisen, kryddor, fond, spenat, paprika, cottage cheese och ostcreme. Blanda väl.

Fördela blandningen i tortillabröden, rulla ihop dem och lägg dem i smort bleck. Strö på den rivna osten och gratinera i ugn på 175° i ca 15 min. Osten ska ha en gyllenbrun färg.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.