Svampgryta med tomat

Härlig smakrik svampgryta med grönsaksbuljong som bas och massor med härliga grönsaker som paprika, zucchini, lök och både torra och färska örter. Svampfond och Brynt Lökfond i slutet ger en härlig smakexplosion!

Ingredienser

Portioner:

500 g svamp, gärna olika sorter
0,5 st paprika, röd
0,5 st paprika, gul
0,5 st zucchini
0,5 st aubergine
200 g gul lök, grovhackad
3 msk Touch of Taste Svampfond
3 msk Touch of Taste Brynt Lökfond
800 g tomat, krossad
1 dl matlagningsvin, vitt
50 g tomatpuré
150 g rödlök, skivad
10 g Bong Grönsaksbuljong
10 g vitlök, hackad
10 g färsk persilja, hackad
20 g färsk basilika, hackad
1 msk oregano, torkad
1 tsk rökt paprikapulver
2 dl vatten
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk timjan, torkad
2 msk olivolja
Salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Skär svamp och paprika i mindre ojämna bitar.
  2. Fräs svampen i en gryta med olivolja. När svampen är genomstekt lägg upp svampen i en form.
  3. Fräs paprika, zucchini, aubergine och gul lök i samma gryta. Lägg upp grönsakerna i samma form som svampen.
  4. Bryn rödlök, vitlök och tomatpuré i grytan tillsammans med rökt paprikapulver, oregano och timjan. När lök och tomatmixen är brynt tillsätt buljong och fräs i ytterligare en minut. Slå på vin och vatten. Rör om och låt koka i 10 minuter på svag värme.
  5. Slå i krossade tomater, den brynta svampen och grönsakerna i grytan. Tillsätt de färska hackade örterna. Koka upp.
  6. Smaka av med fonderna. Låt koka upp och tillsätt salt vid behov.

Tips! Servera med kokt ris eller pasta. Väljer du pasta så blir det supergott med riven ost på toppen.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.