Tataki på lax

Laxens milda smak och sojans umami skapar en perfekt balans. Prova vårt Tataki på lax med Japansk soja – en ljus, mild soja som lyfter rätten!

Ingredienser

Portioner:

1 kg lax skuret i loins
3 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
1 vitlöksklyfta, riven
50 g ingefära, hackad
2 msk sesamolja
2 dl sesamfrön
1 st lime

Så här gör du

  1. Rulla laxloins i sesamfrön.
  2. Värm en torr stekpanna på medelhög värme så att den blir riktigt het. Stek laxen i en torr panna i cirka 15 sekunder på var sida. Lägg i en lämplig bunke, gärna rektangulär.
  3. Blanda övriga ingredienser; soja, sesamolja, pressad lime, vitlök, ingefära och hackad chili i en bunke och slå över laxen.
  4. Låt stå i ett dygn.
  5. Skiva laxen i cirka 2 mm tunna skivor och arrangera snyggt på tallrik.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.