Toast med kejsarhatt och krispig chili-emulsion

Svampsäsongen är här! Byt ut köttet mot kungsmussling eller kejsarhatt – klimatsmart, nötigt och fulla av smak. Perfekta att grilla eller tillaga som falska pilgrimsmusslor. Vi serverar en toast med stekt kejsarhatt toppad med krispig chili-emulsion. I såsen använder vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och resultatet blir en ljuvligt god förrätt som kommer imponera på gästerna!

Ingredienser

Portioner:

10 st kejsarhattar
50 g smör
10 skivor toastbröd
Krispig sallad
Chrispy chili oil
Till såsen:
3 st äggulor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Ekologisk
2,5 dl olja/såsbas
0,5 dl Crispy Chili oil
1 msk dragon, torkad

Så här gör du

  1. Vispa äggulorna i maskin tills de är fluffiga.
  2. Vispa i oljan med tunn stråle och rör sedan i fond, vinäger, chiliolja och dragon och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela och snitta svampen och stek den sedan i smör.
  4. Lägg den åt sidan och stek toastbrödet.
  5. Arrangera fina toasts och servera dem direkt.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.