Tripple Onions Burger

Ingredienser

Portioner:

800g – 1,2 kg högrevsfärs
3 msk Bong Touch of taste brynt lökfond
Salt och svartpeppar
10 st hamburgerbröd
10 st ostskivor
Salladsblad
Till karamelliserad lök
4 st gula lökar, skalad, skivad
25g smör
Till syrad lök
4 st rödlök, skalad, skivad
3 msk pressad lime
1 msk flytande honung
Umami-mayo
3 dl majonnäs
2 tsk Bong Touch of taste Umamifond

Så här gör du

Blanda färs med fond, smaksätt med salt och peppar. Forma 10 fina burgare.

Stek löken sakta i smöret i en kastrull. Låt det steka sakta i 15 minuter tills löken blivit gyllenbrun. Smaksätt med salt.

Blanda lök, lime och honung, lägg det i en påse, tryck ut luften och låt det stå ca 60 minuter i rumstemperatur.

Vispa samman majonnäs och Umamifond, smaka av med salt och peppar.

Stek/grilla burgarna, lägg på osten så att den börjar smälta. Rosta bröden. Bred Umami-majonnäsen på bröden, lägg på burgare, sallad, karamelliserad lök och syrad lök.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.