Portioner:
1. Skär laxen i portionstjocka skivor, ca 150 g styck. Salta och peppra laxen på båda sidor. Hit kan det förberedas. Tillaga laxen ca 10–12 min före servering i 150°.
2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitt vin, vatten, fiskfond och lagerblad. Reducera tills det återstår drygt 5 dl. Sila av löken och blanda såsen med grädde. Låt sjuda utan lock i ca 2 min. Red av såsen, smaka av med salt. Hit kan det förberedas.
3. Skala och koka potatisen, häll av kokvattnet. Gör ett mos. Hacka lax och dill och blanda ner i moset strax före servering. Smaka av med salt men tänk på att laxen också bidrar med sin sälta.
4. Ansa sellerin och skär den i tunna skivor. Blanda haricot verts, selleri, ärtskott och solroskärnor.
5. Smaka av med salt och gärna lite färskpressad citron.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.