Ugnsrostade grönsaker i tomatsås

Vansinnigt god, vacker och vegetarisk! Välj om du vill ugnsrosta eller woka grönsakerna. Servera med den smakrika tomatsåsen och matigt matvete.

Ingredienser

Portioner:

2 st Zucchini, grovhackad
1 st Aubergine, grovhackad
3 st Paprika, grovhackad
3 st Morötter, grovhackad
2 st Palsternacka, grovhackad
2 tsk Timjan, torkad
4 msk Rapsolja
Salt & peppar
TOMATSÅS
2 burkar Körsbärstomat, hela på burk
2 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Röd chili
4 msk Grönsaksfond, Bong
TILLBEHÖR
6 dl Matvete
2 msk Grönsaksfond, Bong

Så här gör du

1. Lägg de grovhackade grönsakerna i bleck. Strö över timjan, häll på olja, salta och peppra. Blanda försiktigt och sätt in i ugnen på 225° i ca 20 min.

2. Hacka och fräs schalottenlök, vitlök och chili på svag värme. Häll på grönsaksfond och körsbärstomater, låt koka långsamt i ca 15 min.

3. Koka matvete enligt beskrivning på förpackning och smaksätt med grönsaksfond.

4. Servera med rostade de grönsakerna och tomatsåsen.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.