70 minuter

Vegansk linsbolognese

I denna klassiker har vi valt att byta ut kött mot Röda Linser.

Ingredienser

Portioner:

2 st palsternackor
2st morötter
2 st gula Lökar
1 kg krossad tomat
50 ml Bong Touch of Taste Umamifond
0,5 dl färsk hackad basilika
3 dl röda linser
150 ml vatten
50 ml olivolja
Valfri pastasort

Så här gör du

Skala grönsakerna och tärna dem i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja på medelvärme till de börjar mjukna. Häll i krossad tomat, vatten samt röda linser. Koka upp och tillsätt basilikan samt krydda med salt och peppar. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter. Servera bolognesen som en klassisk bolognese över pasta. Gärna med riven parmesan och nymald svartpeppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.