Vegetarisk Chili

Maxad med grönsaker och spännande kryddor. Bryt av med en syrlig klick på toppen.

Ingredienser

Portioner:

50 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
3 st Gul lök, grovt hackad
2 st Vitlök, klyfta, hackad
3 st Sötpotatis, skalad & hackad
2 tsk Cayenne
1 msk Spiskummin
1 msk Rökt paprikapulver
1 st Kanelstång
1 st Stjärnanis
800 g Krossad tomat
2 msk Schalottenlökfond, Bong
2 msk Grönsaksbuljong, Bong
2 st Grön chili, hackad
1 l Vatten
2 st Paprika, olika färger, hackad
1 st Zucchini, hackad
800 g Cannellini bönor, avsköljda
40 g Persilja, hackad
100 g Valio laktosfri Creme fraiche

Så här gör du

Smält smör i kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis. Lägg i kryddorna, låt fräsa ytterligare en minut. Tillsätt tomat, fond, buljong, grön chili och vatten. Låt sjuda i 25 minuter. Lägg i resterande ingredienser, sjud sakta till krämig konsistens och mjuk potatis (ca 15 min).

Smaka ev av med kryddorna, fond och buljong. Servera chilin toppad med persilja samt en klick crème fraiche.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.