Vego Korma Curry

En uppskattad vegetarisk gryta med Indiska rötter. Mild smak från kardemumman och fräsch syra från yoghurten och fonden ger en spännande grön rätt.

Ingredienser

Portioner:

1 st Rotselleri
4 st Morot
8 st Potatis, fast
2 st Gul lök
4 st Vitlök, klyftor
2 msk Olja
2 msk Spiskummin, malen
2 tsk Kardemumma, malen
2 msk Gurkmeja
4 msk Bong Asian fond - Green and Fresh
4 dl Kokosgrädde
4 dl Yoghurt
WASABIROSTADE PUMPAKÄRNOR
2 dl Gröna pumpakärnor
2 msk Japansk soja
2 tsk Wasabi utrörd eller från tub

Så här gör du

Skala och skär grönsakerna i ca 1 x 1 cm bitar, finhacka lök och vitlök. Bryn dem tillsammans med kryddorna i olja. Tillsätt fond och kokosgrädde och låt grytan koka sakta i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka men inte överkokta. Smaka av med eventuellt mer fond, salt och kryddor. Vänd till sist ner yoghurten. Servera tillsammans med ris, hackad koriander, pumpakärnor och naanbröd.

Wasabirostade pumpakärnor

Hetta upp en stekpanna och torr-rosta pumpakärnorna tills de blir gyllenbruna och börjar knäppa. Rör ut wasabin i sojan och slå det över pumpakärnorna, rör om och slå upp kärnorna på ett smörpapper så att de kan svalna och torka.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.