Vego Lasagne (1 bleck) 20 portioner

Grön och skön matig lasagne. Garanterat fylld med smak!

Ingredienser

Portioner:

4 dl Matkorn
3 msk Grönsaksbuljong, pasta, Bong
2 st Lök, hackad
3 st Morot, riven
3 st Vitlök, klyfta, riven
600 g Spenat, fryst
3 msk Schalottenlökfond, Bong
1 dl Olja
4 krm Paprikapulver
4 krm Chilipulver
1 msk Basilika
1 l Tomat, krossad
150 g Soltorkad tomat i olja
300 g Valio laktosfri Cottage Cheese
OSTSÅS
100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
2 dl Vetemjöl
2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
2 l Valio laktosfri Mellanmjölkdryck
300 g Valio laktosfri Ostcréme
4 st Lasagneplattor, Blå Band
250 g Valio Emmentaler Ost, riven
TOPPING (1 L)
8 dl Valio laktosfri Crème Fraiche
2.5 msk Eko Grönsaksfond, Bong
2.5 msk Tigersås
2 st Vitlök, klyfta, riven

Så här gör du

Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med grönsaksbuljong (1/3 del). Fräs lök, morot, vitlök och spenat i olja. Tillsätt övrig grönsaksbuljong (2/3 del), schalottenlöksfond, kryddor, krossad tomat, soltorkad tomat, matkorn och cottage cheese. Koka på svag värme i ca 5-10 min.

Ostsås: Smält smör och rör i mjöl och buljong. Tillsätt mjölk och ostcreme under omrörning, låt koka på svag värme i ca 5 min.

Smörj ett bleck börja med ca 3 dl av ostsåsen i botten av blecket. Varva sedan lasagneplattor med ostsås och din vegetariska sås. Avsluta med lasagneplatta, ostsås och riven ost. Baka av i ugn i 175° i ca 25 min. Låt vila 10 min innan servering. Servera med topping.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.