Vegorullar – Picklad kål – Vattenkastanjer

Vietnamesiska vårrullar med bite – bra som finger food (20 st)

Ingredienser

Portioner:

400 g Picklad kål, avrunnen, se recept nedan
1 st Röd paprika, hackad
2 st Avokado, hackad
100 g Vattenkastanjer, hackade
6 msk Thai sweet chilisås
2 msk Pressad lime
2 msk Schalottenlöksfond, Bong ToT
1 tsk Salt
20 blad Rispapper/spring roll wrappers
Hoisinsås & finkrossade jordnötter
KRYDD-PICKLAD KÅL
0.5 dl Perstorps ättika 24%
2 dl Socker
3 dl Vatten
1 l Strimlad kål, gärna Spetskål eller sommarkål
1 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
1 nypa Muskot blomma
1 nypa Torkade chiliflakes
5 skivor Färsk ingefära

Så här gör du

Blanda samman picklad kål, grönsaker och vattenkastanjer. Marinera med chilisås, lime och fond. Ställ i kyl minst en halv timme. Smaka av med salt, peppar och socker. Doppa rispapperna i hett vatten tills de blir följsamma. Fördela fyllningen på rispapper, vik/rulla ihop till vårrullar. Servera med hoisin toppad med jordnötter.

Krydd-picklad kål

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull, lägg i kryddorna och fonden. Koka upp lagen och kyl sedan. Lägg kålen i den kalla lagen och låt det mogna i kylen. Kålen är klar efter ett dygns pickling.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.