Vete-Otto

Skönt alternativ när man vill variera

Ingredienser

Portioner:

12 dl Matvete
8 msk Grönsaksbuljong, Bong
4 st Gul tomat
50 g Smör
2 st Gul lök
4 dl Blandad svamp, skivad
4 dl Vitt vin
5 dl Grädde
5 dl Västerbottenost
5 msk Gräslök
Gurkmeja

Så här gör du

Koka matvetet enligt anvisning tillsammans med grönsaksbuljong. Skålla tomaterna, ta bort skinnet och kärnhuset, skär i strimlor. Fräs smör i kastrull tillsammans med lök och svamp, häll i vinet och grädde. Låt koka ihop i 5 min, tillsätt osten, låt smälta ut under omrörning.

Häll i matvete och tomater, smaka av. För en gulare färg styr med gurkmeja. Vid servering strö över hackad gräslök.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.