Portioner:
1. Rör samman lingon och socker. Smaksätt med riven pepparrot.
2. Lägg ner potatisklyftorna i bleck och blanda väl med oljan. Strö på salt och ströbröd. Rosta potatisen i ugnen ca 30–40 min i 200°, tills de får färg.
3. Fräs lök och äpplen i smör och tillsätt vatten, viltfond, honung och timjan och koka utan lock ca 5 min. Sila såsen och red av den. Låt koka en stund. Blanda ner smör strax före servering. (Går utmärkt att använda grädde i stället för smör.)
4. Låt ströbröd svälla i mjölken. Blanda färsen med finhackad lök, grädde, viltfond, ströbröd, salt och peppar. Forma jämnstora biffar och bryn i smör. Stek färdigt i ugn i 175°, ca 10 min.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.