Viltfärsbiffar med pepparrotslingon

Vilda smaker, syra från lingon, styrka från pepparrot, sötma från honung – det bästa från Norden i en och samma rätt!

Ingredienser

Portioner:

PEPPARROTSLINGON
225 g Lingon
5 msk Råsocker
5 msk Pepparrot, färskriven
POTATIS
1.2 kg Potatis i klyftor
0.5 dl Rapsolja
1 msk Salt
3 msk Ströbröd
SÅS
3 st Lök, finhackad
2 st Äpplen, hackade
4 dl Vatten
3 msk Viltfond, Bong
5 msk Honung
3 krm Timjan
150 g Smör
FÄRSBIFFAR
700 g Viltfärs
300 g Fläskfärs
2 st Lök, finhackad
2 msk Viltfond, Bong
1 dl Ströbröd
2 dl Mjölk
2 st Ägg
1 dl Persilja, hackad
Salt & peppar

Så här gör du

1. Rör samman lingon och socker. Smaksätt med riven pepparrot.

2. Lägg ner potatisklyftorna i bleck och blanda väl med oljan. Strö på salt och ströbröd. Rosta potatisen i ugnen ca 30–40 min i 200°, tills de får färg.

3. Fräs lök och äpplen i smör och tillsätt vatten, viltfond, honung och timjan och koka utan lock ca 5 min. Sila såsen och red av den. Låt koka en stund. Blanda ner smör strax före servering. (Går utmärkt att använda grädde i stället för smör.)

4. Låt ströbröd svälla i mjölken. Blanda färsen med finhackad lök, grädde, viltfond, ströbröd, salt och peppar. Forma jämnstora biffar och bryn i smör. Stek färdigt i ugn i 175°, ca 10 min.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.